Høyres vingling om Jesus i skolen

Det blir ikke jul uten diskusjonen om skolegudstjenestene. Det sies at julen varer helt til påske, for skolegudstjenester er igjen et tema som blir snakket om. Uansett hvor mye vi vil si at religion er blitt en privatsak, er det fortsatt en stor del av samfunnet og ikke minst skolen. Elevene kommer med sin bakgrunn og den skal skolen ikke være redd for. Derfor er jeg også for skolegudstjenester – men som et tilbud. Ikke noe elevene MÅ gå på.

 

Retningslinjene fra Utdanningsdirektoratet ble endret høsten 2015, og sier nå at det anbefales aktiv PÅmelding. Jeg heier på disse retningslinjene. Det å ta et aktivt valg om å være med på skolegudstjeneste, som tross alt er religionsutøvelse, er mer ryddig enn å ta for gitt at man skal være med for så å måtte melde seg av. Gode ordninger rundt religion i skolen er prima, i og med at temaet er såpass betent.

 

Kunnskapsministeren bekreftet at de ikke planla å endre retningslinjene i etterkant av at Kirken har sendt inn klage. Det synes jeg var gode nyheter. Så kom uttalelsen som gjør dette til krøll: Kulturminister Linda H. Helleland gikk ut i Vårt Land og anbefalte aktiv AVmelding. Stikk i strid med hva kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har gått ut med. Hun argumenterer med at det får være opp til skolene selv å velge, og at hun håper de velger å praktisere aktiv avmelding fremfor aktiv påmelding. Jeg tillater meg herved å krone Høyre til et vingleparti.

 

Helleland, jeg vil gjøre deg oppmerksom på at du lager krøll rundt noe det endelig var blitt ordentlige former rundt. Du sier at dette er en presisering. Kunnskapsdepartementet har ingen planer om å endre retningslinjene fra Utdanningsdirektoratet, som anbefaler aktiv PÅmelding. Jeg skjønner ikke hvordan dine anbefalinger om aktiv AVmelding er en presisering av det som kommer fra KD. Jeg vil også minne deg på at du er minister for flere enn de som faller innenfor den kristne normen som legges til grunn for argumentasjonen din. Just sayin’.

 

Jeg er kanskje uenig i med mye av skolepolitikken som føres av Regjeringen med Isaksen i førersetet. Men i dette tilfellet heier jeg høyt og priser meg lykkelig over at det er han som er skolesjef og ikke Helleland.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s